СРПСКА ВИЛА - БРОЈ 58

Одржана манифестација „Дучићеви и Магини сати”

Objavljeno sreda, 29 novembar 2023 10:06
Štampa

У граду Бијељина се „родила” још једна културна манифестација „Дучићеви и Магини сати”. Манифестација је у част познатог пјесника Јована Дучића и његове велике љубави према Магдалени Живановић, али и поводом обиљежавања 130 година од његовог доласка у Бијељину.

Манифестација је трајала од 25. до 27. новембра 2023. године. У ова три дана смјењивали су се догађаји један за другим, баш као и стихови наше суграђанке Маге и изабраника њеног срца Јована Дучића.

Професорица Душанка Новаковић, као члан Градског одбора СПКД „Просвјета” Бијељина, је учествовала у припремању ове манифестације. Говорећи о значају Дучића на академској и дипломатској сцени Душанка је напоменула да великани попут Дучића представљају стубове, свјетионике који помажу да се у сивилу нађе прави пут. Она је истакла да се Градски одбор СПКД „Просвјета” Бијељина нада да ће кућа у којој је Мага живјела засијати пуним сјајем и бити мјесто окупљања поштовалаца Магдалене и Дучића у годинама које слиједе.

Кроз наредне фотографије погледајте како су изгледали „Дучићеви и Магини сати” 2023. године у Бијељини.

 

Од 1902. године, када је основано, па све до данас, Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“ остварује своју грандиозну улогу у очувању и развоју културе и духовности српског народа.

 

СПКД "ПРОСВЈЕТА" - ГО Бијељина   КОНТАКТ
Организација Друштва Новости   Кнеза Милоша 30
Историјат Вишњићеви дани   76 300 Бијељина
Молба за оснивање Српска вила   Teл. +387 (0)55/209 580
Статут Информатор   Моб. +387 (0)66/686 980
Галерије      E-mail: spkdbn@teol.net
       
       

 

2016 - SPKD 'PROSVJETA' Gradski odbor Bijeljina | Sva prava zadrzana. | Dizajn: IdeaPlus | WebMail