СРПСКА ВИЛА - БРОЈ 51

ПКД "ПРОСВЈЕТА" ГРАДСКИ ОДБОР БИЈЕЉИНА НА "ДАНИМА СРПСКЕ У СРБИЈИ"

Objavljeno četvrtak, 22 avgust 2019 11:01
Štampa

Пројекат под називом "Дани Српске у Србији" покренут је 2013. године са идејом да се Србији и њеним грађанима на увијек нов и јединствен начин представи Република Српска и њени потенцијали.

 

У циљу промоције Републике Српске сваке године се организује вишедневна манифестација којом се различитим програмским активностима подстиче размјена културних остварења и културне баштине, представљају природне љепоте, туристичка мјеста и руте, угоститељство, кулинарство и вино, презентују инвестиционе могућности и, као најбитније, учвршћују везе између српског народа са обје стране Дрине.

Овогодишњи "Дани Српске у Србији" трају од 4. до 10. септембра и одржавају се у преко двадесет градова Србије. У овогодишњој манифестацији представиће се и СПКД "Просвјета" Градски одбор Бијељина са својим новим издањима и ауторима.

Вече под називом Промоција часописа "Српска вила" и других издања СПКД "Просвјета" из Бијељине одржаће се 5. септембра 2019. године у Библиотеци "Глигорије Возаревић" у Сремској Митровици са почетком у 18,00 часова. У оквиру ове вечери биће представљен најновији 49. број часописа "Српска вила", Зборник бесједа "Вишњићу у част", роман "Пут у недоглед" ауторке мр Љиљане Лукић и збирка "Свакидашње приче" аутора проф. др Цвијетина Ристановића. Учесници у овом програму су проф. др Јелина Ђурковић, проф. др Цвијетин Ристановић, мр Љиљана Лукић и проф. Душанка Новаковић.

ПРОГРАМ МАНИФЕСТАЦИЈЕ

Од 1902. године, када је основано, па све до данас, Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“ остварује своју грандиозну улогу у очувању и развоју културе и духовности српског народа.

 

СПКД "ПРОСВЈЕТА" - ГО Бијељина   КОНТАКТ
Организација Друштва Новости   Кнеза Милоша 30
Историјат Вишњићеви дани   76 300 Бијељина
Молба за оснивање Српска вила   Teл. +387 (0)55/209 580
Статут Информатор   Моб. +387 (0)66/686 980
Галерије      E-mail: spkdbn@teol.net
       
       

 

2016 - SPKD 'PROSVJETA' Gradski odbor Bijeljina | Sva prava zadrzana. | Dizajn: IdeaPlus | WebMail