СРПСКА ВИЛА - БРОЈ 57

ПАНТЕЛИНСКО ДУХОВНО ВЕЧЕ 8.8.2018.

Objavljeno utorak, 14 avgust 2018 11:41
Štampa

Пантелинско духовно вече, посвећено Светом Пантелејмону, заштитнику и слави Града Бијељина, одржано је 8. августа 2018. године у Центру за културу ''Семберија''. 

ГАЛЕРИЈА ФОТОГРАФИЈА      

Програм Духовне вечери почео је интонирањем Химне Републике Српске у извођењу СЦПД ''Србадија'' под диригентском палицом проф. др Десанке Тракиловић и проф. др Јелене Милићевић Тракиловић.  Изасланик Његовог Преосвештенства епископа зворничко-тузланског Фотија, свештеник Синиша Шаренац, благословио је свечаност и говорио је бесједу о Светом Пантелејмону. У име домаћина публици се обратио градоначелник Бијељине, господин Мићо Мићић. Градоначелник је честитао славу грађанима уз поруку: ''Нека нама и нашим пријатељима Свети Пантелејмон буде инспирација за будућност!''. Драмски приказ преписке Јована Дучића и Магдалене Живановић, прожет Дучићевом поезијом, извели су Ненад Стојменовић и Ваја Дујовић, драмски умјетници из Београда. Вокална група СКУД-а ''Семберија'' отпјевала је нумеру ''Свето Косово'' по тексту Брана Нешковића, у музичком аранжману Жељка Ђукановића. У музичком дијелу програма СЦПД ''Србадија'' је извело духовну  нумеру ''С нами Бог'', сплет народних пјесама и нумере ''Наше све'' и ''Завјет''. Духовној вечери су присуствовале званице из политичког, културног и друштвеног живота Бијељине, Републике Српске и Босне и Херцеговине, амбасадор Индије, представници братских и пријатељских градова и других делегација, те бројни грађани.

Програм су припремили: Управа Града Бијељина, Српско просвјетно и културно друштво ''Просвјета'', Српско црквено пјевачко друштво ''Србадија'', Српско културно-умјетничко друштво ''Семберија'', Центар за културу ''Семберија'' и глумица и продуцент Данка Жугић. За сценографију је била задужена Весна Вујичић, мастер ликовни умјетник. Програм је водио Далибор Мрдић.

Фотографије: П. Лопандић

Од 1902. године, када је основано, па све до данас, Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“ остварује своју грандиозну улогу у очувању и развоју културе и духовности српског народа.

 

СПКД "ПРОСВЈЕТА" - ГО Бијељина   КОНТАКТ
Организација Друштва Новости   Кнеза Милоша 30
Историјат Вишњићеви дани   76 300 Бијељина
Молба за оснивање Српска вила   Teл. +387 (0)55/209 580
Статут Информатор   Моб. +387 (0)66/686 980
Галерије      E-mail: spkdbn@teol.net
       
       

 

2016 - SPKD 'PROSVJETA' Gradski odbor Bijeljina | Sva prava zadrzana. | Dizajn: IdeaPlus | WebMail