СРПСКА ВИЛА - БРОЈ 58

ВИДЕО: 24. Вишњићеви дани: Свечана академија

Objavljeno subota, 04 novembar 2017 19:25
Štampa

Свечана академија посвећена великану српског епског стваралаштва Филипу Вишњићу одржана је вечерас у Бијељини у оквиру традиционалне манифестације "Вишњићеви дани".

У културно-умјетничком програму учествовали су мали и велики хор "Србадија", глумци и пјесници из Републике Српске и Србије, народни пјевачи уз гусле, а књижевница са Косова и Метохије Валентина Питулић бесједила је о животу и дјелу Филипа Вишњића.

"Велика је и изузетна личност српске народне књижевности Филип Вишњић који је свој рад посветио борби за слободу српског народа. Пјевао уз гусле, говорио и на извјестан начин предсказивао будуће догађаје, опомињао", рекла је Питулићева.

Митар Новаковић, предсједник Српског просвјетног и културног друштва /СПКД/ "Просвјета" Бијељина које је и организатор манифестације, рекао је да је ово вече, кроз стихове и бесједе глумаца, пјесника и ученика, на посебан начин представило и дочарало лик Филипа Вишњића, али и вријеме у којем је живио.

Од 1902. године, када је основано, па све до данас, Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“ остварује своју грандиозну улогу у очувању и развоју културе и духовности српског народа.

 

СПКД "ПРОСВЈЕТА" - ГО Бијељина   КОНТАКТ
Организација Друштва Новости   Кнеза Милоша 30
Историјат Вишњићеви дани   76 300 Бијељина
Молба за оснивање Српска вила   Teл. +387 (0)55/209 580
Статут Информатор   Моб. +387 (0)66/686 980
Галерије      E-mail: spkdbn@teol.net
       
       

 

2016 - SPKD 'PROSVJETA' Gradski odbor Bijeljina | Sva prava zadrzana. | Dizajn: IdeaPlus | WebMail