СРПСКА ВИЛА - БРОЈ 58

29. "Вишњићеви дани" - Трећи програмски дан

Objavljeno ponedeljak, 07 novembar 2022 09:02
Štampa

6. новембар 2022. године

У јутарњим часовим делегација СПКД „Просвјете” је посјетила Манастир Тавна и присуствовала недјељној литургији. Затим су заједно са представницима Градске Управе Угљевика положили цвијеће на споменик Филипу Вишњићу у Трнови. Историјски час о Филипу Вишњићу испред споменика је одржала Јелена Жерајић и чланице драмско-рецитаторске секције СПКД "Просвјета" Бијељина.

У вечерњим часовим у Центру за културу је одржано поетско - гусларско вече у организацији СКУД-а "Семберија". У оквиру "Вишњићевих дана" традиционално се организује гусларско вече, међутим, ове године то вече је било организовано другачије од свих претходних. Захваљујући доброј организацији посјетиоци су могли да уживају у правој представи. На поетско - гусларско вечери наступили су глумци Градског позоришта "Семберија", чланови Удружења гуслара "Филип Вишњић", Школа гусала "Сандићи" и вокална група СКУД-а "Семберија". Сви учесници су допринијели да ово вече буде посебно.

Погледајте галерију фотографија ОВДЈЕ.

 

Од 1902. године, када је основано, па све до данас, Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“ остварује своју грандиозну улогу у очувању и развоју културе и духовности српског народа.

 

СПКД "ПРОСВЈЕТА" - ГО Бијељина   КОНТАКТ
Организација Друштва Новости   Кнеза Милоша 30
Историјат Вишњићеви дани   76 300 Бијељина
Молба за оснивање Српска вила   Teл. +387 (0)55/209 580
Статут Информатор   Моб. +387 (0)66/686 980
Галерије      E-mail: spkdbn@teol.net
       
       

 

2016 - SPKD 'PROSVJETA' Gradski odbor Bijeljina | Sva prava zadrzana. | Dizajn: IdeaPlus | WebMail